Skip to main content

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τον ομαλό εφοδιασμό με φυσικό αέριο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι συζητήθηκε για την ουκρανική κρίση.

Όλα τα πιθανά σενάρια για την συνέχιση της απρόσκοπτης τροφοδοσίας της Ελλάδας με φυσικό αέριο εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά από τη συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου».

Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.