Skip to main content

Συνέδριο Economist για την ενεργειακή κρίση στη Θεσσαλονίκη - Ομιλητής ο Φρανσουά Ολάντ

Θα μιλήσουν πολιτικοί διεθνούς διαμετρήματος όπως ο Ολάντ, ο Αλτμάγερ και ο Φερχόφσταντ, καθώς και κορυφαίοι επίσης Ελληνες επιχειρηματίες

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον συγκεντρώνει το συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού ο Economist και το Powergame.gr, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Πολιτικοί διεθνούς διαμετρήματος όπως ο Ολάντ, ο Αλτμάγερ και ο Φερχόφσταντ, κορυφαίοι επίσης Ελληνες επιχειρηματίες, υπουργοί και πολλοί CEOs μεγάλων επιχειρήσεων, θα μιλήσουν για την ενεργειακή κρίση, τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της Ευρώπης.

Στη θεματολογία και στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου βρίσκονται οι δραματικές ανατροπές που εκδηλώνονται στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική σκηνή και πάνω απ' όλα οι εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα και οι απειλές του τελευταίου εξαμήνου στη Γηραιά Ήπειρο, ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που πυροδοτήθηκαν μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας και την ενεργειακή κρίση, τι σημαίνουν όλα αυτά για τις οικονομίες, την κοινωνική συνοχή αλλά και την πολιτική ενότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς, επίσης, και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Ελλάδας μέσα σε αυτό το νέο υπό διαμόρφωση περιβάλλον.

Στο συνέδριο του Economist και του Powergame.gr θα δώσουν το «παρών» και θα μιλήσουν για τις επιταχυνόμενες εξελίξεις και τις συνέπειες που προβλέπεται να σημειωθούν στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Πίτερ Αλμάγερ, η σημερινή υφυπουργός Ενεργειακών Πόρων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Λάουρα Λόχμαν, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Ρότσιλντ, πρόεδρος της Μίλαν και πρώην CEO της ENI, Πάολο Σκαρόνι. Θα παραστεί και θα μιλήσει, επίσης, ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Γεώργιος Τσούνης, καθώς, φυσικά, και αρκετοί υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, όπως, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στο συγκεκριμένο διεθνές συνέδριο είναι πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο ο μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και διακεκριμένων CEOs ιδιωτικών επιχειρήσεων και διεθνών funds που θα συμμετάσχουν στα πάνελ του «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit» και στις προγραμματισμένες συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό. Το γεγονός αυτό προφανώς καταδεικνύει το υψηλό ενδιαφέρον της ελληνικής επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για το τι μέλλει γενέσθαι ειδικότερα στις επιχειρήσεις, στην ενέργεια, στις τιμές για τον καταναλωτή και κατ’ επέκταση στην πολιτική σκηνή, εν μέσω μιας -ραγδαίας πράγματι- ενεργειακής και γεωπολιτικής σύγκρουσης.

Ιδιαίτερης προσοχής γεγονός είναι ακόμη ότι, στις 8 Σεπτεμβρίου, οι διοργανωτές του συνεδρίου θα παραθέσουν στο «Βελλίδειο» δείπνο προς τιμήν του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του οποίου να υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος του υπέρ της Ελλάδας υπήρξε καθοριστικός κατά την περίοδο που η χώρα μας περνούσε την πιο βαριά οικονομική κρίση και την κρίση αμφισβήτησης και εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Στο δείπνο θα παρευρεθούν 250 προσκαλεσμένοι, κυρίως επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.