Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος για την άγρια δολοφονία ηλικιωμένου

Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια ένας 40χρονος Αλβανός, ως ένας δράστης της ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 85χρονου στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης πιάστηκε χθες το πρωί ένας 40χρονος Αλβανός, ως ένας δράστης της ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 85χρονου στην περιοχή του Πλαγιαρίου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν στο Πλαγιάρι τον 40χρονο δυνάμει εντάλματος σύλληψης της Ανακρίτριας του 4ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία από κοινού.

Ο 40χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 85χρονου στις 15 Αυγούστου του 2015.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Η πόρτα του σπιτιού του έφερε ίχνη παραβίασης, ενώ ο ιατροδικαστής ο οποίος κλήθηκε και προσήλθε στο σημείο διαπίστωσε το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να έκρυβε χρήματα μέσα στο σπίτι και δεν αποκλείεται να βασανίστηκε μέχρι θανάτου για να αποκαλύψει πού τα έκρυβε.  Στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος βρισκόταν και η βαριά άρρωστη ηλικιωμένη αδελφή του θύματος, η οποία ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή από τους δράστες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή.