Skip to main content

Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Η υπηρεσία φυλακών της Μόσχας είχε ανακοινώσει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να συλλάβει τον επικριτή του Πούτιν μόλις επιστρέψει από το Βερολίνο.

Τη σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές. Ο επικριτής του Κρεμλίνου συνελήφθη λίγο αφότου το αεροσκάφος που τον μετέφερε από το Βερολίνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο Ναβάλνι απομακρύνθηκε από αστυνομικούς, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία πέντε μήνες μετά τη δηλητηρίασή του. Η υπηρεσία φυλακών της Μόσχας είχε ανακοινώσει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον συλλάβει μόλις επιστρέψει, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τους όρους αναστολής της ποινής φυλάκισής του για υπεξαίρεση, σε μια υπόθεση του 2014 την οποία ο Ναβάλνι χαρακτηρίζει «κατασκευασμένη».

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροσκάφος που μετέφερε τον επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πιλότος ανέφερε αρχικά καθυστέρηση προσγείωσης τριάντα λεπτών εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος».

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, και όχι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, όπου τον Αλεξέι Ναβάλνι περίμεναν οι υποστηρικτές του και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε συμμάχους του Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, όπου τον περίμεναν να φθάσει, όπως έγινε γνωστό από το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ