Skip to main content

Συνελήφθη στην Αθήνα ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου επέλεξε να μην παρουσιαστεί στις Αρχές μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος

Στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής.

Κατά πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, φέρεται να τον φιλοξενούσε μια Ουκρανή γυναίκα με ελληνική υπηκοότητα η οποία ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019.

Τον περασμένο Φλεβάρη είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις Αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός στο ΑΤ Παπάγου, όπου και ο τόπος διαμονής του, ωστόσο την 1/10/2020 δεν εμφανίστηκε οπότε και σήμανε ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου επέλεξε να μην παρουσιαστεί στις Αρχές μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος και η Ελληνική Αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνες σε πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να είχε καταφύγει.

Οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, είχαν προχωρήσει σε έρευνες σε δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν. Ωστόσο, στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν έχει διαφύγει από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η φυγοδικία του Χρήστου Παππά, είχε προκαλέσει έντονη αντιδικία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε μια ομιλία του στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαντήσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα δίνετε όλα για τον Παππά αλλά όχι γιατί διέφυγε αλλά για να χαρείτε από τη γκάφα και το φιάσκο όπως λέτε. Τα δίνετε όλα για να γατζωθείτε χαιρέκακα! Όταν όμως τον συλλάβουμε γιατί θα το κάνουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;».

Τον περασμένο Απρίλιο, είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες και ο έτερος Χρυσαυγίτης, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.