Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΣΑΘ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου για τα ζητήματα των αστικών συγκοινωνιών.

Σε συνένετευξη τύπου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του ΟΑΣΘ αλλά και για ζητήματα που αφορούν τον συνεταιρισμό προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο  Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ηρακλής».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στον Αύγουστο και οι συνθήκες της πανδημίας δυσχεραίνουν κάθε προσπάθεια συγκέντρωσης, τα μέλη του συνεταιρισμού έδειξαν πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν για την πορεία του «Ηρακλή» κατακλύζοντας το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης».

Ο ΠΣΑΘ «Ηρακλής» σημειώνει ότι στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε «με κάθε επίσημο τρόπο έγινε γνωστό ότι το ζήτημα των οφειλόμενων μισθωμάτων έχει δρομολογηθεί και όλοι μαζί βλέπουμε το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας, με τον «Ηρακλή» να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της συζήτησης».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΘ «Ηρακλής» κ. Γεώργιος Σταματίου υπογράμμισε σχετικά ότι: «Προτείνουμε το συμψηφισμό των οφειλών του ΟΑΣΘ και ουσιαστικά του κράτους προς εμάς, με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου, τη συμμετοχή μας σε αυτό. Δεν ζητάμε επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του ιδιωτικού ΟΑΣΘ. Θέλουμε ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας, μέσα από ένα ΣΔΙΤ, ένα μοντέλο που ακολουθείται σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου».

Η παραπάνω επισήμανση για το μοντέλο των ΣΔΙΤ, τονίζεται σχετικά, ότι «υιοθετήθηκε από τους περισσότερους ομιλητές οι οποίοι με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους έδειξαν ότι επιθυμία τους είναι η αποκατάσταση της αδικίας που γνώρισαν τα μέλη του Ηρακλή».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Αβραμίδης εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, από την Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον κ. Στράτο Σιμόπουλο να στέλνει χαιρετισμό. Επίσης από τη Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης η εκπροσώπηση των βουλευτών ήταν καθολική με τους κ. Θεόδωρο Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη και Δημήτρη Βαρτζόπουλο να στέκονται, υπογραμμίζεται, «και αυτοί δίπλα στον συνεταιρισμό και να τοποθετούνται για το δίκαιο των αιτημάτων του Ηρακλή». Ακόμα το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ