Skip to main content

Συνεργασία Emirates και Unicef για τη μεταφορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τον Οργανισμό προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά εμβολίων και ευρύτερα προμηθειών για την πανδημία.

Η Emirates SkyCargo υπέγραψε συμφωνία με τη UNICEF προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά εμβολίων, απαραίτητων φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και άλλων σημαντικών προμηθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19. Η συμφωνία αυτή, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, αποτελεί την πιο πρόσφατη κίνηση μιας σειρά μέτρων που ελήφθησαν από το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates για τη στήριξη των παγκόσμιων κοινοτήτων στην πορεία ανάκαμψής τους από τις καταστροφικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η Humanitarian Airfreight Initiative, με επικεφαλής τη UNICEF, συνεργάζεται με έναν αριθμό συνεργατών που είναι σε θέση να διανέμουν βασικές προμήθειες σε περισσότερες από 100 αγορές για τη στήριξη της COVAX Facility, της παγκόσμια πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια της COVID-19. Η Humanitarian Airfreight Initiative της UNICEF θα λειτουργήσει επίσης ως παράδειγμα συλλογικής παγκόσμιας σύμπραξης ενόψει μελλοντικών κρίσεων υγείας και ανθρωπιστικών κρίσεων.

«Η κάθε ημέρα είναι σημαντική για τον αγώνα κατά της COVID-19 και όσο πιο γρήγορα οι κοινότητες μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και να σταθούν στα πόδια τους. Ως παγκόσμια εταιρεία που πετά σε περισσότερους από 130 προορισμούς, η Emirates SkyCargo έχει δεσμευτεί από τα πρώτα κιόλας στάδια της πανδημίας στην καταπολέμηση του κορωνοϊού και στο πλαίσιο αυτό έχουμε δρομολογήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για να επισπεύσουμε τη διανομή εμβολίων μέσω του Ντουμπάι, ξεκινώντας με τον πιστοποιημένο αποκλειστικό κόμβο αερομεταφοράς φορτίων. Μέσω της συνεργασίας μας με τη UNICEF, θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να δώσουμε προτεραιότητα και να διευκολύνουμε την ταχεία και ασφαλή κυκλοφορία των εμβολίων για την COVID-19, ιδίως σε κοινότητες που έχουν πληγεί σοβαρά από τον ιό», δήλωσε ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo.



Η Emirates SkyCargo κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των αερομεταφορών και στη μεταφορά φαρμακευτικών ουσιών ευαίσθητων στις θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, προστίθεται στην ανακοίνωση. Η εταιρεία διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο που εκτείνεται σε έξι ηπείρους, έναν σύγχρονο στόλο αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, καθώς και προηγμένη υποδομή Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στον κόμβο της στο Ντουμπάι για την ασφαλή μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Emirates SkyCargo ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο παγκόσμιο κόμβο ευρωπαϊκών προδιαγραφών αφιερωμένο στην αποθήκευση και διανομή εμβολίων COVID-19. Με περισσότερα από 15.000 τ.μ. αποθηκευτικό χώρο διαθέσιμο για εμβόλια, η Emirates SkyCargo είναι σε θέση να αποθηκεύει στο Ντουμπάι μεγάλες ποσότητες του εμβολίου για την COVID-19 και να μεταφέρει μικρότερες ποσότητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αγορές με περιορισμένη υποδομή ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας, μειώνοντας την ανάγκη για αποθήκευση μεγάλου όγκου εμβολιών.

Τον Ιανουάριο του 2021, υπό τις οδηγίες του Αντιπροέδρου, Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, η Emirates SkyCargo ένωσε τις δυνάμεις της με τρεις ακόμα οντότητες με έδρα το Ντουμπάι (την DP World, την Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη και τα Αεροδρόμια του Dubai) για τη δημιουργία μίας συμμαχίας που στοχεύει στην ταχεία μεταφορά εμβολίων για την COVID-19 στον αναπτυσσόμενο κόσμο, μέσω του Ντουμπάι.