Skip to main content

Συνεργασία Leaders Lab με τη start-up Owiwi για διαδραστική εκπαίδευση

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι συμμετέχοντες των προγραμμάτων της Leaders Lab θα έχουν δύο ατομικές αξιολογήσεις της owiwi.co.uk.

Με την Owiwi, ελληνική start-up εταιρεία που αναπτύσσει παιχνίδια στρατηγικής που στόχος τους είναι να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες για την επιλογή των υποψηφίων, αλλά και την αξιολόγηση και εκπαίδευση των υφιστάμενων εργαζομένων τους συνεργάζεται για πρώτη φορά η Leaders Lab, η εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, επιχειρηματικότητας και αλλαγής πεποιθήσεων, οπτικής και mindset, με στόχο πάντα τη βελτίωση της κερδοφορίας των πελατών της, αναπτύσσοντας την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η LeadersLab ακολουθεί ένα καινοτόμο και διαφορετικό μοντέλο διαδραστικής εκπαίδευσης.

Βασικά σημεία διαφοροποίησης είναι η έκθεση και έμπνευση των συμμετεχόντων σε διαφορετικούς ομιλητές και οπτικές, απτές και πρακτικές τεχνικές ηγεσίας, εύκολα εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα ενός ηγετικού στελέχους, επιχειρηματία ή ελεύθερου επαγγελματία της ελληνικής αγοράς, πρακτική εξάσκηση περισσότερο από 80% στον χρόνο των εκπαιδευτικών συναντήσεων, προσωπικό business coaching από τη Σύμβουλο Ηγεσίας της Leaders Lab, Ιφιγένεια Παπαρούση, μηνιαίο πλάνο δράσης των συμμετεχόντων για πώς θα υλοποιήσουν τις τεχνικές αλλά και τι όφελος αναμένουν να έχουν από αυτές.

Χάρη στη μεθοδολογία που ακολουθεί η Leaders Lab, οι 52 εταιρείες με τα 168 ηγετικά στελέχη τους που συμμετείχαν στα προγράμματά της, από χρήση των τεχνικών ηγεσίας που τους παρουσιάστηκαν και εφάρμοσαν, μέσα σε έναν χρόνο είχαν οικονομικά οφέλη που αντιστοιχούσαν σε 22,8 φορές απόδοση επί της αρχικής τους επένδυσης. Βασικός δηλαδή στόχος της είναι το Return on Investment, η μετρήσιμη απόδοση της επένδυσης των συμμετεχόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο και θέλοντας να κάνει μετρήσιμα όχι μόνο τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά οφέλη των συμμετεχόντων ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Owiwi.

H Owiwi ιδρύθηκε το 2014 από τους Αθηνά Πολίνα Ντόβα και Ηλία Βαρθολομαίο. H εταιρεία προσφέρει ένα ψυχομετρικό εργαλείο τελευταίας γενιάς που ενσωματώνει σε μια πλήρως εξελιγμένη απεικόνιση το στοιχείο του gaming με σενάρια λήψης αποφάσεων. Το παιχνίδι εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία των «σοβαρών παιχνιδιών» (seriousgames), που είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αξιοποιούν τη χρήση των τεχνολογιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μεθοδολογιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να «αξιολογήσει» τον υποψήφιο, βάσει των επιλογών και του τρόπου παιχνιδιού του, όσον αφορά στα αποκαλούμενα «softskills» του και συγκεκριμένα ως προς τις δεξιότητες Ευελιξίας, Αποδοχής Αλλαγών, Ανθεκτικότητας και Διαδικασίας Απόφασης (Flexibility, Adaptability, Resilience & DecisionMaking).

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι συμμετέχοντες των προγραμμάτων της Leaders Lab θα έχουν δύο ατομικές αξιολογήσεις της owiwi.co.uk. Μία, πριν την ένταξη τους στο πρόγραμμα της Leaders Lab που έχουν επιλέξει και μία μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους. Από την ανάλυση των αποφάσεων που έλαβαν στο onlineπαιχνίδι στρατηγικής της Owiwi, θα προκύπτουν δύο αναφορές με τα συμπεράσματα για τις δεξιότητές τους που επιμετρούνται. Αναλύοντας τις διαφορές ανάμεσα στις δύο αναφορές, θα αναδειχθεί ποσοτικά η ποιοτική βελτίωση των δεξιοτήτων ηγεσίας τους.

Οι αναφορές είναι εμπιστευτικές μεταξύ των ιδίων, της Leaders Lab και της Οwiwi.