Skip to main content

Η συγγνώμη Πορτοσάλτε σε Νοτοπούλου για την «ξενοδοχία»

Ο δημοσιογράφος σχολίασε με ειρωνικό τόνο την επιλογή της λέξης «ξενοδοχία» από τη βουλευτή, ζητώντας συγγνώμη την επόμενη μέρα

Συγγνώμη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε μετά τα ειρωνικά σχόλια σε βάρος της για τη χρήση της λέξης «ξενοδοχία»

Σημειώνεται ότι η βουλευτής κατά τη συνάντησή της με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι «η ξενοδοχία στη Θεσσαλονίκη αγωνιά», εισπράττωντας αδίκως χλευαστικά σχόλια στα social media, καθώς η λέξη υπάρχει στην ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιείται συχνά από τους ανθρώπους του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου.

Αναφερομένος στη λέξη «ξενοδοχία», ο δημοσιογράφος σχολίασε με ειρωνικό τόνο πως «διδάσκει και ελληνικά», αφήνοντας να εννοηθεί πως η λέξη δεν υπάρχει.

«Επειδή χθες σχολίασα αρνητικά χθες την κ. Νοτοπούλου για τη λέξη "ξενοδοχία” θέλω να πως ότι είναι υπαρκτή. Έκανα εγώ λάθος, δεν είναι σε ευρεία χρήση αλλά δεν έκανε λάθος. Εμείς εδώ μπορούμε να λέμε τη λέξη συγγνώμη. Όχι σαν κάτι δικούς της στο ΣΥΡΙΖΑ», είπε σήμερα.

Σύμφωνα με το ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτης, στην ανάλυση της λέξης "ξενοδόχος" και "ξενοδοχείο", αναφέρεται πως "ξενοδοχία είναι η υποδοχή και φιλοξενία των ξένων.