Skip to main content

Σύνοδος Πρυτάνεων: Προϋπόθεση για δια ζώσης εκπαίδευση ο εμβολιασμός ακαδημαϊκών

Εισήγηση της Συνόδου Πρυτάνεων για καθολικό εμβολιασμό προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα δια ζώσης - Ανησυχία για τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής.

Την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση εισηγείται η Σύνοδος Πρυτάνεων και προς τούτο «θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, με άλλη της ανακοίνωση εκφράζει την «ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές» εξέδωσε η Σύνοδος Πρυτάνεων.

«Ζητούμε, υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών. Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων» προστίθεται.