Skip to main content

Συντετριμμένος ο Αλέν Ντελόν για τον θάνατο του Μπελμοντό

Ο ηθοποιός Ζαν-Πολ Μπελμοντό, εμβληματική προσωπικότητα του γαλλικού κινηματογράφου, απεβίωσε σήμερα στην κατοικία του στο Παρίσι.

Συντετριμμένος δηλώνει ο αστέρας του γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν με την είδηση του θανάτου του Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο ηθοποιός Ζαν-Πολ Μπελμοντό, εμβληματική προσωπικότητα του γαλλικού κινηματογράφου, απεβίωσε σήμερα στην κατοικία του στο Παρίσι σε ηλικία 88 ετών, δήλωσε ο δικηγόρος του στο AFP.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο δίκτυο CNEWS, ο Αλέν Ντελόν δήλωσε πως «έπρεπε να φύγουμε μαζί και οι δύο». Ο Γάλλος ηθοποιός σημείωσε πως εκείνος και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους πριν από 60 χρόνια.

Αν και συχνά τους παρουσίαζαν, λανθασμένα, ως ανταγωνιστές, οι δυο κολοσσοί του γαλλικού κινηματογράφου βίωσαν παράλληλες καριέρες και έγιναν φίλοι, παρά τις διαφορές τους.

Έπαιξαν μαζί στην ταινία «Μπορσαλίνο» του 1970: ενσάρκωναν δυο νεαρούς απατεώνες που συνδέθηκαν με βαθιά φιλία και κατέληξαν να γίνουν οι «βασιλιάδες» του υποκόσμου της Μασσαλίας

Το 1998 ο Πατρίς Λεκόντ τους ένωσε και πάλι, στην ταινία «Ανάμεσα σε δυο μπαμπάδες» με τη Βανέσα Παραντί. «Είναι διαμετρικά αντίθετοι, με αποτέλεσμα να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και, ταυτόχρονα, να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Είναι παράξενο, δυο ηθοποιοί, σαν αυτούς, να έχουν ταυτόχρονα τα πάντα κοινά και τίποτα κοινό μεταξύ τους», είχε δηλώσει τότε ο σκηνοθέτης.