Skip to main content

Μεγάλος συνωστισμός και συνθήκες προ κορωνοϊού σε συναυλία στη Θεσσαλονίκη (vid)

Ξεφάντωμα που θύμιζε... 2019 σε συναυλία στη Μονή Λαζαριστών - Απίστευτος συνωστισμός και κατά την είσοδο - Τι λέει ο δήμος Παύλου Μελά

Συνθήκες προ... κορωνοϊού καταγράφηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συναυλίας hip-hop συγκροτήματος που διοργανώθηκε από το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά στη Μονή Λαζαριστών, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, μεγάλος συνωστισμός υπήρξε πριν ακόμη ανοίξουν οι πύλες της Μονής Λαζαριστών στο κοινό. Πλήθος κόσμου, στη συντριπτική πλειόνοτητα νεαροί, συνωστίστηκαν έξω από την είσοδο με σκοπό να μπουν στον συναυλιακό χώρο. Εκεί, όπως διακρίνεται και στο υλικό που δημοσιεύει η Voria.gr, επικράτησε το αδιαχώρητο, με τα μέτρα κατά της πανδημίας να πηγαίνουν... περίπατο, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν προστατευτικές μάσκες, ενώ οι αποστάσεις ήταν ανύπαρκτες.

Όρθιοι ενώ απαγορεύεται

Όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο της Voria.gr, ο συνωστισμός δεν περιορίστηκε μόνο στην είσοδο των ατόμων στον συναυλιακό χώρο. Μάλιστα προς το τέλος της συναυλίας, ενώ το hip-hop συγκρότημα ήταν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, όλοι -σχεδόν ανεξαιρέτως- οι παρευρισκόμενοι ήταν όρθιοι, μπροστά στη σκηνή, τραγουδώντας και χορεύοντας στους ρυθμούς των καλλιτεχνών, σε μία εικόνα που κάθε άλλο παρά εποχές πανδημίας θυμίζει. Μάλιστα, όπως θα δείτε στο βίντεο, σταδιακά οι θεατές απεικονίζονται να προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τη σκηνή, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη συμπύκνωση του πλήθους.

Τι απαντά για τον μεγάλο συνωστισμό ο δήμος Παύλου Μελά

Κληθείσα να σχολιάσει τις απίστευτες εικόνες, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μέλα Ευαγγελία Καρακούτα είπε στη Voria.gr, αναφερόμενη αρχικά στον συνωστισμό κατά την είσοδο, «εμείς ως δήμος Παύλου Μελά είχαμε συνολικά 20 υπαλλήλους για να επιβλέπουν και να απομακρύνουν τον κόσμο. Η νεολαία όμως ήταν από τις 5:30 το απόγευμα έξω από τις πύλες της Μονής ενώ οι πύλες άνοιγαν στις 19:30». Τονίζει, δε, ότι εκτός των υπαλλήλων του δήμου Παύλου Μελά και της Μονής Λαζαριστών παρούσα ήταν και η δημοτική Αστυνομία.

Η κ. Καρακούτα υπογραμμίζει ότι μόλις έγινε αντιληπτός ο συνωστισμός στην είσοδο της Μόνης Λαζαριστών τοποθετήθηκαν σιδεριές από τους υπευθύνους, ώστε να περιοριστεί ο κόσμος και να μη συνωστίζεται.

Σχετικά με το... ξεφάντωμα από όρθιους θεατές μπροστά στη σκηνή, η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Παύλου Μελά ανέφερε στη Voria.gr ότι το στιγμιότυπο δεν αντικατοπτρίζει τη γενική εικόνα. «Ειδικά για το ζήτημα των ορθίων στη συναυλία δεν ισχύει ότι ο κόσμος διασκέδαζε όρθιος. Λίγα δευτερόλεπτα κράτησε το περιστατικό και αυτό στο κλείσιμο της συναυλίας, που με προτροπή μας και αυτό επιδιώχθηκε να τελειώσει άμεσα. Σε όλη την υπόλοιπη συναυλία ο κόσμος ήταν καθισμένος ενώ και εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να τηρούνται τα μέτρα, ενώ τηρήσαμε κατά γράμμα ό,τι λέει το ΦΕΚ». Όπως πρόσθεσε η ίδια, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια, είναι το πρώτο μέλημά μας».