Skip to main content

Συντριβή αεροσκάφους με επτά νεκρούς στο Περού

Πέντε τουρίστες και τα δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη αεροσκάφος τουρισμού που εκτελούσε πτήση πάνω από τις παγκοσμίως γνωστές Γραμμές των Νάσκα, εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Περού, ανακοίνωσαν οια ρχές της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι πέντε τουρίστες (τρεις Ολλανδοί, δύο Χιλιανοί) και τα δύο μέλη του πληρώματος (Περουβιανοί).

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών του Περού ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το αεροσκάφος Cessna 207 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μαρία Ράιχε, στην πόλη Νάσκα.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες», συνόψισε, συμπληρώνοντας ότι τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται.

Ο διοικητής της αστυνομίας στη Νάσκα, o Έντγκαρ Εσπινόσα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

Οι Γραμμές Νάσκα, από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Περού, έχουν ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι γνωστός παγκοσμίως για τα εκατοντάδες γιγαντιαία γεωγλυφικά που χρονολογούνται πριν από 2.000 χρόνια και απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, ένα κολιμπρί, μια μαϊμού, μια αράχνη, έναν πελεκάνο και μια φάλαινα.

Την προστατευόμενη περιοχή, έκτασης 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην έρημο Νάσκα, που απέχει 450 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Λίμας, επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες, κυρίως από αέρος, με πτήσεις που τους επιτρέπουν να θαυμάσουν από ψηλά τα εντυπωσιακά αρχαία γεωγλυφικά.