Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΝ ΟΑΣΘ - ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Αν ο Καραμανλής έχει ανάγκη από γέλιο στη ζωή του, ας βρει άλλο τρόπο από το να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Το θέμα των δημόσιων μεταφορών της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να γίνει μεγαλύτερο ανέκδοτο κι από την «τρύπα του Κούβελα» επί κυβερνήσεως ΝΔ, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, αλλά και τον δήμο Θεσσαλονίκης, για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ καθώς και το πρόβλημα ανυπαρξίας κλιματισμού στα λεωφορεία από τη Λειψία, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σκωπτικά ότι «η μόνη λύση για τον κ. Καραμανλή είναι να προμηθεύσει με ηλεκτρικά πατίνια τους κατοίκους της πόλης ώστε να καταφέρουν να πάνε στις δουλειές τους». «Έτσι, θα συνεχιστεί η παράδοση παραγωγής ανέκδοτων από την παράταξή του για την πόλη της Θεσσαλονίκης», σπεύδει να σχολιάσει στο ίδιο ύφος.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι να μετακινούνται υποχρεωτικά με πατίνι ο ίδιος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς και οι ιδιώτες μέτοχοι, στων οποίων τα χέρια ετοιμάζεται να ξαναδώσει η κυβέρνηση τον ΟΑΣΘ. Αφού δεν τα κατάφεραν να διαλύσουν εντελώς τον φορέα στην προηγούμενή τους θητεία, ας το κάνουν τώρα. Απλά να ξέρουν ότι θα μας βρούνε μπροστά τους», καταλήγει το κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και δύο χρόνια, το θέμα των δημόσιων μεταφορών της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να γίνει μεγαλύτερο ανέκδοτο κι από την "τρύπα του Κούβελα". Κι αν κάποτε ο κόσμος γελούσε με τον συνδυασμό των λέξεων "Μετρό" και "Θεσσαλονίκη", τώρα πια τα λεωφορεία ήρθαν για να συμπληρώσουν το τρίπτυχο. Αν όμως ο κ. Καραμανλής έχει ανάγκη από γέλιο στη ζωή του, ας βρει άλλο τρόπο από το να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Οι μεθοδεύσεις ακύρωσης της σύμβασης αγοράς νέων αστικών λεωφορείων που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντικατάστασή του με αγορά 49 μεταχειρισμένων οχημάτων στην ίδια τιμή, έγινε στο όνομα της πανδημίας, με αμέριστο συμπαραστάτη τον δήμο Θεσσαλονίκης. Βέβαια το τελικό κόστος πενταπλασιάστηκε λόγω των εξόδων μεταφοράς, συντήρησης και στάθμευσης. Τελικά από τα 49 λεωφορεία κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μόνο τα 17! Αυτές οι λεπτομέρειες όμως δεν απασχολούν τον κ. Καραμανλή, καθώς το "λεφτόδεντρο" φυτρώνει εδώ και δεκαετίες στην αυλή της οικογενείας του.

Δε φυτρώνει όμως στην αυλή του κάθε εργαζόμενου που πλέον δεν έχει τρόπο να πάει στη δουλειά του. Προχθές ανακοινώθηκε ότι και τα 17 λεωφορεία που κατάφεραν να κυκλοφορήσουν, αποσύρονται στα αμαξοστάσια για όλο το καλοκαίρι επειδή δε διαθέτουν ούτε κλιματισμό, ούτε παράθυρα που να ανοίγουν!

Το ανέκδοτο συνεχίζεται κι από το γεγονός ότι δε θα μπορέσουν καθόλου να κυκλοφορήσουν κατά τους θερινούς μήνες, καθώς η χαμηλή τους ιπποδύναμη δεν επιτρέπει την εγκατάσταση κλιματισμού που, ούτως ή άλλως, θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο το κόστος.

Η μόνη λύση για τον κ. Καραμανλή, είναι να προμηθεύσει με ηλεκτρικά πατίνια τους κατοίκους της πόλης ώστε να καταφέρουν να πάνε στις δουλειές τους. Έτσι, θα συνεχιστεί η παράδοση παραγωγής ανέκδοτων από την παράταξή του για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι να μετακινούνται υποχρεωτικά με πατίνι ο ίδιος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς και οι ιδιώτες μέτοχοι, στων οποίων τα χέρια ετοιμάζεται να ξαναδώσει η κυβέρνηση τον Ο.Α.Σ.Θ. Αφού δεν τα κατάφεραν να διαλύσουν εντελώς τον φορέα στην προηγούμενή τους θητεία, ας το κάνουν τώρα. Απλά να ξέρουν ότι θα μας βρούνε μπροστά τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ