Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός καμπάνιας κορωνοϊού 650 περιφερειακά ραδιόφωνα

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται, οφείλει να απαντήσει που και με ποιά κριτήρια μοιράζονται τα 20 εκ € στα ΜΜΕ» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση

Ούτε ένα ευρώ από τα 20 εκατ. που διέθεσε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ για την ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό δεν έχει πάει ακόμα σε κάποιο από τα 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεράρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

«Ο κ. Στέλιος Πέτσας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για άλλη μια φορά. Πρώτα ανέστειλε  τον ψηφισμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου, ύστερα χρηματοδότησε τα ΜΜΕ για καμπάνιες που έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν και μάλιστα αδιαφανώς και πελατειακά με μεσάζοντα, τώρα αφήνει στο έλεος τους 650 ραδιοφωνικούς σταθμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις,  βάζοντας σε κίνδυνο 5000 εργαζόμενους αλλά και την ενημέρωση στις περιφέρειες. Μήπως η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει,  τους εξαιρεί, πλήττοντας έτσι ένα από τα βασικά μέσα ενημέρωσης των περιφερειακών νομών;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσης και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται, οφείλει να απαντήσει που και με ποιά κριτήρια μοιράζονται τα 20 εκ € στα ΜΜΕ. Η προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης με το «μαστίγιο και το καρότο» του δημοσίου χρήματος είναι επικίνδυνη για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας».