Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για διόδια Ωραιοκάστρου: Η υποκρισία της ΝΔ δεν έχει όρια

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατηγορούν τη ΝΔ πως τέσσερα χρόνια αντιδρούσε για τα διόδια και κάνουν λόγο για οικονομική επιβάρυνση πολιτών.

«H κυβέρνηση αυτή ήρθε για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο που άφησε στη μέση τον Ιανουάριο του 2015» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα διόδια Ωραιοκάστρου, τονίζοντας πως η λειτουργία τους δημιουργεί «πλήθος κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων» και «επιβαρύνει οικονομικά τους χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιφύλασσε ένα ακόμη "δώρο" για τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες της Μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε λειτουργία τα διόδια Ωραιοκάστρου στην Εγνατία Οδό» αναφέρεται σε ανακοίνωση των βουλευτών Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστου Γιαννούλη, Κώστα Ζουράρι, Κατερίνας Νοτοπούλου και Β΄ Θεσσαλονίκης Θεοδώρας Αυγέρη και Σωκράτη Φάμελλου, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως «τέσσερα χρόνια τα στελέχη της ΝΔ αντιδρούσαν για τα διόδια».

«Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο που άφησε στη μέση τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί ήταν το 2014 όταν ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης ενέκρινε την χωροθέτηση του σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο (ΦΕΚ 3086Β/17-11-14)» επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Μία χωροθέτηση που δημιουργεί πλήθος κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά το κυριότερο επιβαρύνει οικονομικά τους χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στο μητροπολιτικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη σημερινή, και παρά την επιμονή των θεσμών, ανέστειλε την λειτουργία του σταθμού Ωραιοκάστρου επ' αόριστο σεβόμενη την ανάγκη των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ξεκίνησε το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια για να φύγουν οι μετωπικοί σταθμοί οριστικά, οι οποίοι ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν, και απέμενε μόνο η υπογραφή της σύμβασης για να λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών καθυστερεί αδικαιολόγητα το έργο των ηλεκτρονικών διοδίων και έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ενεργοποίηση των διοδίων στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα χρόνια τα στελέχη της ΝΔ αντιδρούσαν για τα  διόδια, κάνοντας στείρα αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι άφωνοι. Τελικά η υποκρισία της ΝΔ και των στελεχών της δεν έχει όρια».