Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει

Θα προχωρήσει στη σύνταξη σχεδίου νόμου στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο και θα γνωστοποιήσει στην Ιερά Σύνοδο, είπε η Ρ. Σβίγκου

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος, πάντοτε βέβαια κρατώντας τη δυναμική και τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές». Αυτό επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να λυθεί μία εκκρεμότητα δεκαετιών, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, η κα. Σβίγκου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τη διάθεση για διάλογο που καταγράφεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύνταξη σχεδίου νόμου στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο και θα γνωστοποιήσει στην Ιερά Σύνοδο πριν κατατεθεί στη Βουλή».

Επίσης επανέλαβε ότι η μισθοδοσία των κληρικών αποτελεί ευθύνη και απόφαση της κυβέρνησης. «Η δήλωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας» είπε κα. Σβίγκου, επισημαίνοντας: «Ο καθένας που τη διαβάζει καταλαβαίνει ποια είναι τα επόμενα βήματα για την κυβέρνηση και θεωρώ θετική την πρώτη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου σ' αυτή την ανακοίνωση. Μιλούμε πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία που βέβαια έχει και αμοιβαίους συμβιβασμούς».