Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταβαράθρωση του ΑΕΠ φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη

Το -15,2% επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κορωνοϊός συνάντησε την Ελλάδα σε καθεστώς καλπάζουσας ύφεσης, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η καταβαράθρωση του ελληνικού ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του 2020 φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας οι οποίοι σχολιάζουν τη βουτιά 15,2% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2020 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

«Το -15,2% επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κορωνοϊός συνάντησε την Ελλάδα σε καθεστώς καλπάζουσας ύφεσης και την κυβέρνηση σε ηθελημένη αδράνεια. Η στρατηγική της ΝΔ για «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία «δικαιώνεται» αναφέρουν.

«Αφήνουν την ύφεση να διογκωθεί, οδηγούν την πλειονότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε αφανισμό και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία» σχολιάζουν για να καταλήξουν πως «απαιτείται, έστω και τώρα, μια μεγάλη δημόσια παρέμβαση, με ορίζοντα ολόκληρο το 2021, για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης και η άρση του αποκλεισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τα εργαλεία της Πολιτείας».