Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως να καταθέσει τη σύμβαση με τη Cisco στη Βουλή

H Νίκη Κεραμέως να σταματήσει τα «παιχνιδάκια» και να δημοσιεύσει τη σύμβαση της Cisco, καταθέτοντάς την στη Βουλή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές της εκπαιδευτικής κοινότητας», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.  

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου (βουλευτής ΚΙΝΑΛ) για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας δήλωσε αναφορικά με την κρυφή σύμβαση του υπουργείου με την εταιρία Cisco πως:

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω πει ότι η σύμβαση είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος για τη σύμβαση, ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κόμματος ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς. Κανένας, δεν ήρθε, ούτε ένας. [...] Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε λοιπόν να δείτε τη σύμβαση».

Εδώ και 8 μήνες, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, πολιτικά κόμματα, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, όπως και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητούν τη δημοσιοποίηση της σύμβασης. «Η Νίκη Κεραμέως κρύβεται και ψεύδεται για άλλη μια φορά. Τι φοβάται και τι αποκρύπτει εσκεμμένα;», διερωτάται.

«Η δήλωση ‘έχω τη σύμβαση στο γραφείο, ελάτε να τη δείτε’ αποτελεί ένα ακόμα σημάδι πολιτικού εκφυλισμού με την ανοχή -αν όχι με την παρότρυνση- του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σύμβαση δεν αποτελεί ιδιοκτησία της υπουργού, είναι δημόσιο έγγραφο που πρέπει να κατατεθεί και να μελετηθεί. Εξάλλου για αυτό λειτουργεί και η Δι@υγεια, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το λόγο αυτό, η Νίκη Κεραμέως να σταματήσει τα «παιχνιδάκια» και να δημοσιεύσει τη σύμβαση, καταθέτοντάς την στη Βουλή και δίνοντας επιτέλους τις απαραίτητες εξηγήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», καταλήγει.