Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και δήμος υπεύθυνοι για τα λεωφορεία-σαπάκια της Λειψίας

Κοινή δήλωση των αρμόδιων τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόσυρση των λεωφορείων της Λειψίας λόγω καύσωνα.

Κοινή δήλωση για την απόσυρση των λεωφορείων της Λειψίας από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης λόγω καύσωνα εξέδωσαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

Διαβάστε σχετικά: Ο καύσωνας χτύπησε τον ΟΑΣΘ: Εκτός κυκλοφορίας πάνω από 50 λεωφορεία

Όπως αναφέρουν σχετικά «η κοροϊδία με τα λεωφορεία-"σαπάκια" από τη Λειψία, που έπιαναν φωτιά στις ανηφόρες του Χορτιάτη, έλαβε και επίσημα τέλος», προσθέτοντας πως «η ευθύνη για την προμήθειά τους, την σπατάλη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και την κοροϊδία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης εν μέσω κορωνοϊού και συνωστισμών ανήκει ολόκληρη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ».

Αναλυτικά η δήλωση:
 
«Η κοροϊδία με τα λεωφορεία-«σαπάκια» από τη Λειψία, που έπιαναν φωτιά στις ανηφόρες του Χορτιάτη, έλαβε και επίσημα τέλος.
 
Η ακαταλληλότητα των οχημάτων, που με δόξα και τιμή υποδέχονταν πριν από λίγους μήνες οι Καραμανλής, Ζέρβας και Σκόδρας, οδηγεί τα μόλις 17 λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια, πίσω στα αμαξοστάσια.
 
Εκεί όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα από την πρώτη ημέρα 32 ακόμα οχήματα του είδους.
 
Η απόσυρσή τους αποδίδεται στην έλλειψη κλιματισμού και παραθύρων.
 
Η ευθύνη για την προμήθειά τους, την σπατάλη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και την κοροϊδία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης εν μέσω κορωνοϊού και συνωστισμών ανήκει ολόκληρη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ.
 
Η έκθεση των επιβατών στους κινδύνους του κορωνοϊού και η απαξίωση του ΟΑΣΘ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, θα μας βρει όλους απέναντι».

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως «τα λεωφορεία "φλαμπέ" της Λειψίας, με τα οποία ο κύριος Ζέρβας δήλωνε ότι θα έλυνε το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία ως ακατάλληλα, αφού δε διαθέτουν ούτε κλιματισμό, ούτε παράθυρα».

Η κ. Νοτοπούλου τόνισε πως «ο δήμαρχος και η διοίκηση πρέπει να λογοδοτήσουν για τα χρήματα που αφαίρεσαν από τα ανταποδοτικά, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση στην καθαριότητα, όπως διαπιστώνουν οι δημότες μας καθημερινά, χωρίς κανένα όφελος για τη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων», σημείωσε στους ίδιους τόνους η τομεάρχης.

Κατέληξε λέγοντας πως «κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου είναι υπόλογοι και συνυπεύθυνοι, για την εγκατάλειψη της πόλης και για τα προβλήματα που συσσωρεύονται και διογκώνονται κάθε μέρα».