Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ΕΑΒ και τους εργαζομένους της

Οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απαξίωση και προοπτική ιδιωτικοποίησης της Αμυντικής Βιομηχανίας

«Κάτω τα χέρια από την ΕΑΒ και τους εργαζομένους της» διαμηνύουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απαξίωση και προοπτική ιδιωτικοποίησης της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρότι δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 από την ΕΑΒ, «Σήμερα, εντελώς ξεδιάντροπα, προωθεί την πρόσληψη εργολαβικών εργαζομένων, για ένα άλλο σημαντικό πρόγραμμα της εταιρείας που αφορά στο κατασκευαστικό έργο απαρτίων αεροσκαφών F-16, που ανοίγει το δρόμο στη βαθμιαία αποξένωση των μόνιμων εργαζομένων της ΕΑΒ από το έργο και το μοίρασμά του σε υπερ-εργολαβικές εταιρείες, το προσωπικό των οποίων θα εκπαιδευθεί από την ΕΑΒ».

Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζουν μεταφέρεται τεχνολογία αιχμής του "core business" της ΕΑΒ σε τρίτους.

Ακολούθως σημειώνουν ότι : «Μπροστά σε αυτήν την καταστροφική για την ελληνική Αμυντική Βιομηχανία επιλογή, με σαφή χαρακτηριστικά ιδιοτελούς εξυπηρέτησης ημετέρων και υπονόμευσης της αναπτυξιακής προοπτικής της ΕΑΒ, έχει προκληθεί μια απίστευτη αναταραχή και η εταιρεία από τους άστοχους χειρισμούς της κυβέρνησης έχει περιέλθει σε περιδίνηση».

Υποστηρίζουν ότι ο «θρασύτατος υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προσφεύγουν στα δικαστήρια, με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης εξέδωσε ανακοίνωση με ανοίκειο ύφος και περιεχόμενο, υβρίζοντας και απειλώντας τους εργαζόμενους».

Καταγγέλλον τους δύο υπουργούς και τον πρωθυπουργό «γι' αυτές τις απαράδεκτες επιλογές και συμπεριφορές, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την εκτέλεση του έργου και στρέφονται ευθέως εναντίον των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για χάρη της εξυπηρέτησης ιδιοτελών ιδιωτικών συμφερόντων». Τέλος «ζητάνε να σταματήσουν οι απειλές σε βάρος των εργαζομένων και η καταστρατήγηση των όρων υλοποίησης των προγραμμάτων της ΕΑΒ, να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελθείσες προσλήψεις, να στηριχτεί η ΕΑΒ ως νευραλγικής σημασίας δημόσια, κρατική βιομηχανία και να μην διαταραχθεί η υλοποίηση των κρίσιμων για την Εθνική 'Αμυνα, προγραμμάτων».