Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνισμός από Γκάγκα για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο

«Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε αργό θάνατο το Ιπποκράτειο, όπως και όλα τα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρθηκε στην Βουλή από τη Δώρα Αυγέρη.

Αιχμές προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα άφησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη σχετικά με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από επίκαιρη ερώτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμα: Υπό κατάρρευση το Ιπποκράτειο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων - Τι λέει στη Voria η Γκάγκα

«Η απάντηση, ωστόσο, που δόθηκε δια της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κάθε άλλο παρά διασκέδασε τις φοβίες ότι η κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε αργό θάνατο το Ιπποκράτειο, όπως και όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Η κ. Γκάγκα τις επιβεβαίωσε με τον απροκάλυπτο κυνισμό της - και μάλιστα από το βήμα της Βουλής- και με την άρνησή της να αποδεχθεί την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας, ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε η κ. Αυγέρη.

Κατά την πρωτολογία της η Δώρα Αυγέρη επεσήμανε ότι η περίπτωση του Ιπποκρατείου αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα των συνεπειών των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, εξαιτίας των οποίων των μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο ήπατος δεν κατάφερε να κάνει μεταμόσχευση σε λήπτη, γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα το μόσχευμα να καταλήξει σε άλλον ασθενή στην Αθήνα. «Αυτό τα λέει όλα. Όπως όλα τα λένε όλα και οι ερωτήσεις που κατά καιρούς σάς έχουμε καταθέσει, αλλά δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ούτε εσείς, ούτε οι προκάτοχοί σας», τόνισε η Δώρα Αυγέρη απευθυνόμενη προς την αναπληρώτρια υπουργού Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η πιο πρόσφατη δυσμενής εξέλιξη είναι η είδηση της παραίτησης του Διευθυντή του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου.

Μάλιστα τονίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας «όχι μόνο δεν δεσμεύθηκε για την εξεύρεση κάποιας άμεσης και πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμης λύσης με την δημιουργία κινήτρων συνδυασμένων με μόνιμες προσλήψεις και άλλων ειδικοτήτων εκτός των αναισθησιολόγων, αλλά άνοιξε την πόρτα της πλήρους απορρύθμισης των δημόσιων νοσοκομείων λέγοντας ότι το Υπουργείο προχωρά στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στον ΕΣΥ».