Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υπεύθυνοι για την αστυνομική αυθαιρεσία

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αποκλειστικά υπεύθυνους για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή εκκένωση καταλήψεων τους Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη.

Πυρά κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη ότι «είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών».

«Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του. Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή και τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, «η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν ‘με λυμένα τα χέρια’».

Επισημαίνει ακόμη πως «το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών» και «το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης».

«Τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γ. Ραγκούσης: Κράτος δεν είναι τα ΜΑΤ, αλλά το Σύνταγμα και οι νόμοι

Για «κατάλυση βασικών και αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων» κάνει λόγο σε δήλωσή του και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέχεια συνομιλίας που είχε με γυναίκα η οποία κατήγγειλε πως άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της γιατί τους ζήτησε εισαγγελική απόφαση για την είσοδό τους.

«Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπαρτιώτη -για όσα σήμερα συνέβησαν στο σπίτι της με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα ΜΑΤ- επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος. Ε, όχι λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ, είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.