Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματική η διαδικασία εμβολιασμού ηλικιωμένων στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κοινότητες που απέχουν 100 χλμ δύσβατου οδικού δικτύου από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα για το γεγονός ότι ηλικιωμένοι καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα η βουλευτηςμ κατέθεσε ως αναφορά τη χθεσινή επιστολή του δημάρχου Σιθωνίας, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας του Δήμου, ώστε να μην αναγκάζονται οι υπερήλικες πολίτες να μεταβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, για τον εμβολιασμό τους.

Η κ. Μάλαμα επισημαίνει ότι υπάρχουν κοινότητες που απέχουν 100 χιλιόμετρα δύσβατου οδικού δικτύου από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ενώ είναι εξαιρετικά προβληματική κι η δημόσια συγκοινωνία εντός του Νομού Χαλκιδικής.

Η βουλευτής καλεί το υπουργείο Υγείας να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση της άμεσης λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας του Νομού Χαλκιδικής, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.