Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις τροπολογίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τον διορισμό εκπαιδευτικών

Οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τρεις τροπολογίες που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις και μια για τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών

Τρεις τροπολογίες που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις και μια για τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ κατέθεσαν οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Οι τροπολογίες αφορούν: Τη μείωση της εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. λόγω πανδημίας. Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής - Ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο για 45% αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34 ετών. Και, τέλος, το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.