Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η επίθεση στον ξενώνα μεταναστών στην Περαία είναι ρατσιστικό μίσος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης καταδικάζει και καταγγέλλει «τις πρακτικές φυλετικού μίσους και τις επιθέσεις σε βάρος ευάλωτων ανηλίκων προσφύγων».

Την επίθεση στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Περαία καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επίθεση δεκάδων ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 19ης Μαΐου στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Περαία Θεσσαλονίκης, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. «Είναι ένα ακόμη συμβάν ρατσιστικού μίσους το οποίο χαρακτηρίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει διογκωθεί στην ελληνική κοινωνία, ως αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ. Απαράδεκτες πρακτικές και μη υποστήριξη της ευαλωτότητας, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα, που ως αποτέλεσμα έχει την υποχώρηση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράλληλα έχουν δώσει την ευκαιρία για υπονόμευσή τους από ακραία στοιχεία της κοινωνίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης καταδικάζει και καταγγέλλει «τις πρακτικές φυλετικού μίσους και τις επιθέσεις σε βάρος ευάλωτων ανηλίκων προσφύγων και καλούμε τα αρμόδια υπουργεία, να διερευνήσουν αποτελεσματικά τα γεγονότα ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Διαβάστε ακόμη: ΚΚΕ για επίθεση σε δομή προσφύγων στην Περαία: Είχε ρατσιστικά-δολοφονικά χαρακτηριστικά

«Η αλληλεγγύη είναι υπόθεση όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.