Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Τα μέλη του δ.σ. του Συνδικάτου εργαζομένων του Οργανισμού συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου συζήτησαν τα αιτήματά τους.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου και μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, με τον πρώην Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά, τον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρωτή τομεάρχη Μεταφορών Χρήστο Γιαννούλη και την περιφερειακή σύμβουλο Δήμητρα Θωμά.

Στο επίκεντρο της διεξοδικής και με ειλικρινή διάθεση συζήτησης, βρέθηκε το μέλλον του Οργανισμού, στη σκιά της τριετούς καταστροφικής διαχείρισης από τη  διοίκηση Σκόδρα με τις ευλογίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.  

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ότι κοινή επιδίωξη είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, ο εκσυγχρονισμός του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μα πάνω απ΄ όλα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Στο θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της μη εφαρμογής της, είναι πλέον σαφές ότι τα συναρμόδια υπουργεία εμπαίζουν τους εργαζόμενους, που μοναδικό τους όπλο έχουν τον αγώνα για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.