Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ποιοι οι 41 της Ν.Ε. στην Α', ποιος ο συντονιστής στη Β'

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο απερχόμενος συντονιστής της Ν.Ε. Χρήστος Δουίτσης-Τις επόμενες ημέρες η νέα Ν.Ε. προκειμένου να εκλέξει τον νέο συντονιστή

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη των 41 μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλέκτορες ανέρχονταν σε 655 και η ψηφοφορία είχε ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε αργά χθες το μεσημέρι.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο απερχόμενος συντονιστής της Ν.Ε. Χρήστος Δουίτσης ο οποίος έλαβε 197 ψήφους με δεύτερο τον δικηγόρο Κώστα Αμπατζά, πρώην πρόεδρο του ΟΣΕΘ, ο οποίος συγκέντρωσε 161 και τρίτο τον πρώην βουλευτή Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ο οποίος έλαβε 153. Ψηλά στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Παναγιώτης Δαδούδης με 149 ψήφους ο οποίος ανήκει στα λεγόμενα νέα μέλη, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

Οι υπόλοιποι εκλεγέντες είναι οι εξής:

Νίκος Γαβριήλ 141, Ιφιγένεια Καμτσίδου 136, Θοδωρής Μπαλτάς 130, Νίκος Λεμπετλής και Γιώργος Φιλίππου από 125, Δημήτρης Κορσαββίδης και Βάνα Παπαχριστοδούλου από 124, Γιάννης Κωτίδης και Κώστας Μέλλιος από 120, Τατιάνα Βαφειάδου 118, Γιώργος Σκέντος 117, Γιούλα Δαούλα και Βαγγέλης Πιτσαλίδης από 114, Μαρία Τοπαλίδου 112, Βασίλης Μπουλούκος, Μίλτος Οικονόμου και Έφη Παπαλεξίου από 109, Βασίλης Γρηγορίου και Αντώνης Ελευθεριάδης από 108, Χρήστος Ρόκος 106, Σάσα Λαδά 103, Νίκος Παυλίδης 99, Άννα Ρογδάκη, Γεωργία Ρανέλλα, Δημήτρης Ρόκος και Δημήτρης Φουτάκης από 96, Γιάννης Χατζηγεωργίου 95, Αλέξανδρος Γκατσίκος, Χρήστος Ζησάκος, Λεωνίδας Σδούκος και Βύλη Χατζηνικόλα από 94, Σταύρος Ακριτίδης 92, Χρύσα Τζελέπη και Άννα Σαϊνίδου από 90, Θωμαΐς Μανδραλή 88, Πέτρος Παππάς 87 και Ελευθερία – Νεκταρία Αγγελάκη 85.

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα Ν.Ε. προκειμένου να εκλέξει τον νέο συντονιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση και το χθεσινό αποτέλεσμα, το αξίωμα θα διεκδικήσουν οι κ. Δουίτσης και Αμπατζάς.

Ο νέος συντονιστής στη Β'

Την Παρασκευή έγινε η εκλογή του συντονιστή της Ν.Ε. Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση διεκδίκησαν οι δύο πρώτοι σε ψήφους, στις εσωκομματικές εκλογές που είχαν γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Χρήστος Μαϊκίδης (Μίκρα, 62 σταυροί) και ο Γρηγόρης Εδιρνέλης (Μυγδονία, 61). Η μάχη στη Ν.Ε. αποδείχθηκε εξαιρετικά αμφίρροπη και ανέδειξε νικητή τον κ. Μαϊκίδη ο οποίος έλαβε 13 ψήφους έναντι 12 του κ. Εδιρνέλη ο οποίος κατέλαβε τη θέση του αναπληρωτή συντονιστή.