Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
x

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Ανακοίνωση για την εκδήλωση που διοργανώνεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Πώς είναι δυνατόν, ένα χρόνο μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης με την οποία καταδικάστηκε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η δε οργάνωση να έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική, τα γραφεία της να λειτουργούν κανονικά;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης την κυβέρνηση σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την εκδήλωση «1 χρόνο μετά, δεν μας λύγισε κανείς», που διοργανώνεται την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου το βράδυ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ακριβώς έναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από την ελληνική δικαιοσύνη και το τέρας του φασισμού σηκώνει πάλι κεφάλι», ενώ σημειώνεται ότι o ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης «εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το θράσος των ακροδεξιών συμμοριτών, να καλέσουν σε εκδήλωση-πρόκληση, τη συγκεκριμένη ημέρα».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, καλεί «για μια ακόμη φορά τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας να συνταχθεί σε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο ώστε να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από την ελληνική δικαιοσύνη και το τέρας του φασισμού σηκώνει πάλι κεφάλι.

Μετά από τις επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στο Νέο Ηράκλειο Αττικής εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΕΕΡΦΑ αντίστοιχα, η ακροδεξιά συμμορία προκαλεί και πάλι, επιλέγοντας μάλιστα, την επέτειο του ενός χρόνου από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Με σύνθημα «1 χρόνο μετά, δεν μας λύγισε κανείς», καλεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου το βράδυ, σε επετειακή εκδήλωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το θράσος των ακροδεξιών συμμοριτών, να καλέσουν σε εκδήλωση-πρόκληση, τη συγκεκριμένη ημέρα.

Καλούμε για μια ακόμη φορά το δημοκρατικό κόσμο της χώρας να συνταχθεί σε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο ώστε να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή.

Τέλος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση, πως είναι δυνατόν, ένα χρόνο μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης με την οποία καταδικάστηκε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η δε οργάνωση να έχει χαρακτηριστεί  ως εγκληματική, τα γραφεία της να λειτουργούν κανονικά;
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ