Skip to main content

Σύσκεψη εργαζομένων στο ΨΝΘ για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου πραγματοποιούν συνελεύσεις για το πλαίσιο κινητοποιήσεων για τους συμβασιούχους.

Γενική συνέλευση εργαζομένων με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, για την επικείμενη λήξη των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς του νοσοκομείου «και κατά συνέπεια την απόλυση τους» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων Ψ.Ν.Θ. και της Επιτροπής Αγώνα των καθαριστριών του Ψ.Ν.Θ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι κ. Σ.Καλαφάτης βουλευτής της Ν.Δ., Σ. Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. και Γ. Λίλτσης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παύλου Μελά.

Στη συνέλευση, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, επισημάνθηκε ο κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι που απασχολούνται στο νοσοκομείο αρκετά χρόνια με διάφορες μορφές συμβάσεων. «Αναδείχτηκαν οι ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία καθώς και η κοροϊδία της κάλυψης των πάγιων και σταθερών αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγράμματα Ο.Α.Ε.Δ, επικουρικών, εργολαβικών εργαζομένων, ελαστικών μορφών εργασίας, η απλήρωτη και πολλές φορές χωρίς δικαιώματα εργασία».

Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη αυτός ο προβληματισμός  να διευρυνθεί περισσότερο απευθυνόμενοι σε περισσότερους φορείς, σωματεία, Μ.Μ.Ε. κ.λπ, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε τέλος η διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 31/10/18 στις 12μ.μ. στο αμφιθέατρο διοίκησης του Ψ.Ν.Θ.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται σε χώρους με συμβασιούχους για τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων μας.

Καμία απόλυση συμβασιούχου

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» καταλήγει η ανακοίνωση.