Skip to main content

Σύσκεψη για το προσφυγικό την Πέμπτη με απόφαση της κυβέρνησης

Η Περιφερειακή Αρχή βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου θα έχουν σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη για το προσφυγικό.

Σύσκεψη για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα έχει καλέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της, η περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Αρχή βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου θα πάρουν μέρος, στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, σε σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη.

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται στις 10 το πρωί, την ίδια μέρα, στο στον χώρο προ του Υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, οι βορειοαιγαιοπελαγίτες της Αθήνας. «Σε συγκέντρωση για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αγανάκτησή μας για την επιδεινούμενη μεταναστευτική κρίση, στην οποία έχουμε αφεθεί αβοήθητοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Στο μεταξύ σήμερα με δήλωση της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα ζητά στη συνάντηση αυτή της ερχόμενης Πέμπτης «να παραβρεθούν και να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές των νησιών του βορείου Αιγαίου, οι οποίοι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν κληθεί σε παρόμοιες συναντήσεις».