Skip to main content

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν οι άξονες για τη στενή συνεργασία μεταξύ των τριών υπουργείων στις δράσεις αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο συντονισμός και το σχέδιο δράσης των υπουργείων στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης το πρωί της Τετάρτης υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κι ο υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι υφυπουργοί Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ελαβαν επίσης μέρος οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος κι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, τέθηκαν οι άξονες για τη στενή συνεργασία μεταξύ των τριών υπουργείων στις δράσεις αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, ιδιαίτερα στα αντιπλημμυρικά έργα, και η έγκαιρη προετοιμασία εξασφάλισης μέσων για την αντιπυρική περίοδο του 2022.