Skip to main content

Σύσκεψη στον δήμο Θεσσαλονίκης για τον κορωνοϊό: Τι αποφασίστηκε

Στη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις καθαριότητας με υδροφόρες σε δρόμους της πόλης.

Νέα σύσκεψη για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε χθες στον δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και παρουσία των αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα Μίμη Φωτόπουλου.

Στο επίκεντρο της πολύωρης σύσκεψης εξετάστηκε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και ειδικές πρόνοιες για όλους τους τομείς.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως διαμηνύεται, είναι υπό αυτές τις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, λόγω του COVID-19, ο δήμος να συνεχίσει να λειτουργεί με όλους όμως τους κανόνες ασφαλείας που θέτει το κράτος.

Να διασφαλιστεί, δηλαδή, το πώς θα λειτουργεί σωστά η πόλη, όπως για τα θέματα Καθαριότητας, αλλά και το πως θα λειτουργούν και οι υπηρεσίες του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις καθαριότητας με υδροφόρες σε δρόμους της πόλης, έξω από νοσοκομεία. Επίσης θα συνεχιστούν και οι απολυμάνσεις όπου χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν επίσης και τα θέματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό του δήμου και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται. Τέλος, όσες δομές έκλεισαν οι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.