Skip to main content

Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ στα νότια της Κρήτης

Ο σεισμός έγινε αισθητός στους κατοίκους του νησιού - Μεγάλο το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη ένδειξη του γεωδυναμικού ινστιτούτου

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 7:08 π.μ., εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 45 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

5,9 Ρίχτερ δίνει το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικο Κέντρο

Το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικο Κέντρο, μεταδίδει για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 62 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά από τις Μοίρες και το εστιακό βάθος ήταν 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Κρήτη, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα. Όπως αναφέρει το cretapost, έγινε αισθητός σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Λέκκας: Δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη

«Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ούτε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού» διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές λέει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε πως ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει προκαλέσει υλικές ζημιές. «Οι κάτοικοι ξύπνησαν από τον σεισμό, καθώς ήταν πολύ ισχυρός αν και υποθαλάσσιος. Το καλό είναι ότι προς το παρόν τόσο από την Πολιτική Προστασία όσο και από την Αστυνομία δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή εγκλωβισμούς στην περιοχή μας, ούτε και στο Αρκαλοχώρι», τόνισε στο o κ. Φραγκάκης.