Skip to main content

Σεισμός στην Κρήτη: Συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις στις πληγείσες περιοχές

Το ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό ήταν άμεση από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Άμεση ήταν η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ενήργησε ως ακολούθως:

– Διατέθηκε άμεσα ελικόπτερο έρευνας – δάσωσης και πραγματοποιήθηκε πτήση προκειμένου να γίνει η πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

– Προώθησε με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μέσα και προσωπικό της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η ΕΜΑΚ), από την Ελευσίνα στην Κρήτη.

– Διέθεσε τροχοφόρα οχήματα στην περιοχή, για την μεταφορά σκηνικού υλικού της περιφέρειας Κρήτης.

– Απέστειλε 90 άτομα προσωπικό από τοπικές μονάδες προκειμένου να συνδράμουν στην ανάπτυξη σκηνών στις πληγείσες περιοχές.

– Τηρεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης τα ειδικά τμήματα «Δευκαλίωνα» του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μηχανήματα Μηχανικού του Σχεδίου «Ξενοκράτης» στο νησί της Κρήτης.