Skip to main content

Σύζυγος Ζελένσκι στις ΗΠΑ: Σας ζητώ κάτι που ουδέποτε διανοήθηκα, περισσότερα όπλα

H σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδειξε βίντεο με παιδιά που είπε ότι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα απηύθυνε έκκληση στα μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας την Τρίτη να παράσχουν περισσότερη βοήθεια στη χώρα της καθώς αγωνίζεται ενάντια στη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι τα όπλα μπορούν να βοηθήσουν στη διασφάλιση μιας «ενωμένης μεγάλης νίκης».

«Παραμένουμε εντελώς συντετριμμένοι όταν ο κόσμος μας καταστρέφεται από τον πόλεμο. Δεκάδες χιλιάδες τέτοιοι κόσμοι έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία», είπε μέσω μεταφραστή, σε μια συναισθηματική ομιλία 15 λεπτών σε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η Ζελένσκα, σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδειξε βίντεο με παιδιά που είπε ότι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός αγοριού τριών ετών που βρίσκεται τώρα στη Γερμανία που μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη.

«Πόσα παιδιά σαν αυτό υπάρχουν στην Ουκρανία; Πόσες οικογένειες όπως αυτή μπορεί να καταστραφούν ακόμα από τον πόλεμο; Αυτά είναι τα "Παιχνίδια Πείνας" της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Σας ζητώ κάτι που ουδέποτε διανοήθηκα ότι θα σας ζητήσω. Περισσότερα όπλα. Ζητώ όπλα, όπλα που δεν θα χρησιμοποιηθούν για να διεξαγάγουν πόλεμο στη χώρα κάποιου άλλου, αλλά για να προστατέψουν το σπίτι κάποιου και το δικαίωμα να ξυπνήσουν ζωντανοί σε αυτό το σπίτι», είπε η Ολένα Ζελένσκα.

«Η απάντηση είναι ακριβώς εδώ στην Ουάσιγκτον… Βοηθήστε μας να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο εναντίον των Ουκρανών και αυτή θα είναι η κοινή μας μεγάλη νίκη στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και της επιδίωξης της ευτυχίας», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει 8 δισ.δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων 2,2 δισ. τον τελευταίο μήνα, αναφέρει η κυβέρνηση Μπάιντεν.