Skip to main content

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι της Επιτροπής η χρήση διπλής μάσκας

Στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά.

Τη χρήση διπλής μάσκας συζητούν στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Αυτό αποκάλυψε ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Εξήγησε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς υπάρχουν κενά και οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι μίλησε για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

«Μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Μπορεί να αναθεωρήσουμε για παράδειγμα τις μάσκες. Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά», εξήγησε ο κ. Γκίκας.

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική.