Skip to main content

Συζητούν την πρωτοβουλία απαγόρευσης εκτροφής ζώων σε κλουβιά οι ευρωβουλευτές

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το πρωί της Πέμπτης για την πρωτοβουλία των πολιτών να απαγορευθεί η εκτροφή ζωών σε κλουβιά

Για την πρωτοβουλία των πολιτών να απαγορευθεί η εκτροφή ζωών σε κλουβιά θα συζητήσουν αύριο Πέμπτη στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), οι ευρωβουλευτές μαζί με ειδικούς Eπιτρόπους και άλλους εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Τη δημόσια ακρόαση που διοργανώνουν η επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI) και η επιτροπή Αναφορών (PETI) για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) "End the Cage Age" θα ανοίξουν οι πρόεδροι των επιτροπών, Norbert Lins (ΕΛΚ, Γερμανία) και Dolors Montserrat (ΕΛΚ, Ισπανία) με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová.

Οι διοργανώτριες της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, Όλγα Κίκου και Leopoldine Charbonneaux θα παρουσιάσουν τους στόχους της πρωτοβουλίας και κατόπιν θα εκθέσουν τις απόψεις τους επιστήμονες και αγρότες. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις της Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου, της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) Kerli Ats, και του εκπροσώπου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Guillaume Cros.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών, των διοργανωτριών της Πρωτοβουλίας και της Επιτροπής. Η ακρόαση θα κλείσει με δηλώσεις του Επιτρόπου Γεωργίας, Janusz Wojciechowski, και τις καταληκτικές δηλώσεις των διοργανωτριών. 

Το προσωρινό πρόγραμμα της ακρόασης είναι διαθέσιμο εδώ. Η ακρόαση θα μεταδοθεί μέσω webstreaming εδώ (Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ).