Skip to main content

Σκανδαλίδης: «Ναι» στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑ τόνισε πως στόχος του κόμματος δεν είναι να ενοχοποιήσει κανέναν αλλά να μην μείνει καμία σκιά.

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα στοιχεία που υπάρχουν κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015- 2016, τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης τονίζοντας ότι στόχος του κόμματος του δεν είναι να ενοχοποιήσει κανέναν αλλά να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

«Η θέση μας είναι προφανής και χωρίς προκατάληψη για αυτήν την υπόθεση. Όλα στο φως, χωρίς καμία καχυποψία στη δικαιοσύνη, με σεβασμό στις αποφάσεις της αλλά και σεβασμό στα δικαιώματα του ελεγχόμενου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης. Παράλληλα, έκανε λόγο για αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν και πρέπει να απαντηθούν τόσο σε ό,τι αφορά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών όσο και στη σημερινή προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τακτική συμψηφισμού και αντιπερισπασμού. «Δυστυχώς η συζήτηση γίνεται σε κλίμα έντασης. Στη διαδικασία αυτή πρυτανεύει ο συμψηφισμός και ο αντιπερισπασμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το περιβόητο ηθικό όμως πλεονέκτημα εξανεμίστηκε. Είναι αποκαλυπτική η προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ και μετατροπή τους σε ιμάντα εξουσίας. Και αντί όλοι να μιλήσουμε για τα πρόβλημα της δημοκρατίας και την θωράκιση του πολιτικού συστήματος, ο ένας προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον άλλο», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Σημαντική, σταθερή θέση του ΚΙΝΑΛ, ήταν και είναι, οτιδήποτε θίγει την υπόληψη και την τιμή ενός βουλευτή, να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Η Βουλή δεν στοιχειοθετεί κατηγορητήριο. Δεν παίρνουμε εμείς απόφαση να κατηγορήσουμε κανέναν. Στόχος της Βουλής είναι να διευκολύνει, ώστε η υπόθεση να διεκπεραιωθεί από την δικαιοσύνη και να διασαφηνιστούν τα ερωτηματικά που υπάρχουν. Και στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να θέσει επί τάπητος τον τρόπο άσκησης εξουσίας χωρίς εξαρτήσεις και συναλλαγές, αλλά με φως και περισσότερη δημοκρατία».

«Με κανένα τρόπο η θέση μας σε αυτή την διαδικασία δεν αθωώνει τη ΝΔ από τη δική της πολιτική ευθύνη. Ο τρόπος που προβάλλεται η ενημέρωση από τα συστηματικά μέσα ενημέρωσης είναι καταθλιπτικός και καθοδηγούμενος. Η πολιτική αυτή είναι κοντόφθαλμη, δεν οδηγεί πουθενά γιατί τα γεγονότα δεν μπορεί να κρυφτούν ούτε πίσω από παραβάν και παρακρατικούς μηχανισμούς ούτε και στεγανά», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.