Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη

Στο παρελθόν πολλές φορές έχει ακουστεί ότι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σκέφτεται το ενδεχόμενο να διοργανώσει τον τελικό του Κυπέλλου στο εξωτερικό, αλλά ποτέ το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είχε πάρει σάρκα και οστά.

Ωστόσο αυτή τη φορά η ΕΠΟ το παραδέχθηκε και δημόσια ότι είναι στις προθέσεις της να διεξαχθεί ο αγώνας σε πόλεις του εξωτερικού όπου ζουν πολλοί Έλληνες με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκο να προτείνει τη Νέα Υόρκη.

Όλα αυτά έγιναν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην οποία παραβρέθηκε για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου της Super League 1 ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όπως αναφέρει και η ομοσπονδία στην τοποθέτηση του ζήτησε να δουλέψουν όλοι ενωμένοι για το καλό του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενώ στην Επιτροπή μετείχαν επίσης για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Super League 1 και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστος, ο Ταμίας Άγγελος Δανιήλ και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν ενωτικός και ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

-Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

-Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

-Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.

-Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ