Skip to main content

Σκέρτσος για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Θετική κίνηση - Να προβληματίσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλγογών στο ΚΙΝΑΛ ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως αυτή η κινητικότητα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αίτημα αίτημα της πολιτικής ζωής του τόπου και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων στα κόμματα, μίλησε ο Ακης Σκέρτσος αναφορικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο Real Fm σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στις εσωκομματικές στο ΚΙΝΑΛ τόνισε πως υπάρχει «αίτημα της πολιτικής ζωής του τόπου και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων στα κόμματα».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως αυτή η κινητικότητα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ.Σκέρτσος πρόσθεσε πως «αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί κάνει καλύτερη τη δημοκρατία μας, κάνει καλύτερα τα κόμματα, κάνει καλύτερη την αντιπολίτευση. Έχουμε ανάγκη από καλύτερη, ποιοτικότερη αντιπολίτευση γιατί αυτό κάνει καλύτερη και την κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι αυτό το αίτημα της ανανέωσης έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς, η προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ατζέντα διακυβέρνησης πίσω και κάτω από την οποία έχει συνταχθεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο από πολλούς πολιτικούς χώρους. Δεν έχει όμως ικανοποιηθεί ως σήμερα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Εκεί δηλαδή αντί για ανανέωση, έχουμε δει μέχρι πρότινος αναπαλαίωση. Αυτό αφορά πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει αγκαλιάσει ανοιχτές διαδικασίες εκλογής από τη βάση, δεν έχει κάνει Συνέδριο μετά την ήττα που υπέστη το 2019, δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα πέρασμα στη σοσιαλδημοκρατία. Βλέπουμε μια κινητικότητα στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, που πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια θετική κίνηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα του β' γύρου για να δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ».