Skip to main content

Σκέρτσος: Τα παιδιά βομβαρδίζονται καθημερινά από πολεμικές εικόνες

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι τα παιδιά «νιώθουν τους φόβους μας. Βομβαρδίζονται πλέον καθημερινά από πολεμικές εικόνες».

«Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα... », σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναπαράγοντας, έτσι, το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου.

Τα παιδιά, που «ερμηνεύουν τα δικά μας βλέμματα αγωνίας. Νιώθουν τους φόβους μας. Βομβαρδίζονται πλέον καθημερινά από πολεμικές εικόνες. Όλα αυτά ρίχνουν μια βαριά σκιά πάνω τους, όμως δεν πρέπει να φωλιάσουν στις ψυχές τους. Κι αυτό μπορεί να αποτραπεί με την κατάλληλη καθοδήγηση από το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς μας και τη λεκτικοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων που λειτουργεί ανακουφιστικά όταν συζητιούνται στο σωστό πλαίσιο», προσθέτει ο κ. Σκέρτσος.

Γι' αυτό και, όπως εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να αναλάβει σειρά δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών μας απέναντι σε αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που γεννά ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Το ΙΕΠ ανταποκρίθηκε άμεσα και προτείνει στους εκπαιδευτικούς μας προσεγγίσεις και υλικό ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, να τα ερμηνεύσουν και να τα κατανοήσουν, με τη βοήθεια πάντα των εκπαιδευτικών τους», υπογραμμίζει ο κ. Σκέρτσος παραπέμποντας και στις σχετικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: https://www.minedu.gov.gr/.../51500-02-03-22-ypostiriksi