Skip to main content

Σκιάθος: Εντυπωσιάζει η πολυτελής θαλαμηγός του σεΐχη του Κατάρ (φωτο+vid)

Το πλωτό ανάκτορο του σεΐχη του Κατάρ που αποτελεί το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο έχει αφήσει άναυδους κατοίκους και τουρίστες στη Σκιάθο.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν κάτοικοι και τουρίστες στη Σκιάθο στη θέα της υπερπολυτελούς θαλαμηγού του σεΐχη του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργού του Εμιράτου Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, που από το πρωί βρίσκεται στα ελληνικά νερά.

Το περίφημο "Al Mirqab" εδώ και χρόνια δένει απαραιτήτως για μερικές ημέρες στα "Μάραθα" της Σκιάθου, αφού το νησί των Σποράδων αποτελεί τον αγαπημένο τόπο του σεΐχη και της οικογενείας του.

Το πλωτό παλάτι mega-yacht του σεΐχη, έχει μήκος 133 μέτρα και είναι το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο. Έχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ.

 

 

Στην θαλαμηγό του σεΐχη, που επιβαίνουν τόσο ο ίδιος, όσο και μέλη της οικογένειάς του, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και είναι η πρώτη φορά μετά την μεγάλη προσπάθεια χτισίματος του υγειονομικού τείχους προς αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19,π ου η θαλαμηγός με τους σπουδαίους επιβαίνοντες εμφανίζεται στο Αιγαίο και τις Σποράδες. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, επί της θαλαμηγού υπάρχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό αλλά και μοριακός αναλυτής ώστε να γίνονται συνεχείς έλεγχοι.