Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Για κινητοποίηση των επενδύσεων λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών .

Τη βεβαιότητα ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρει πρόσθετα χρήματα, θα κινητοποιήσει επενδύσεις και κατά συνέπεια θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό για επενδύσεις στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτό διαπιστώθηκε και σε διαδικτυακή διάλεξη που πραγματοποιήθηκε χθες με Γάλλους εκπρόσωπους επιχειρήσεων, οι οποίοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην οικονομία μας.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι και τα δικά μας μακροοικονομικά σενάρια δείχνουν μέση ανάπτυξη τα επόμενα 4 χρόνια της τάξης του 4% με πολύ καλύτερα στοιχειά το 2022.

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου που οι πρόσφορες ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, μίλησε για καλή εξέλιξη και επεσήμανε ότι σε αυτά τα θετικά νέα πρέπει να προστεθούν η πορεία του δεκαετούς ομόλογου που η απόδοση του έχει πέσει από το 2019 από το περίπου 3 στο 0, 9%, αλλά και οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ