Skip to main content

Σκληρή επίθεση ΔΕΠΘΕ σε Λεβέντη: Δημαγωγός, συκοφάντης και ψεύτης

Οι εργαζόμενοι στα δημοτικά μέσα της Θεσσαλονίκης κατηγορούν τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για συστηματική χρήση ψευδών στοιχείων.

Τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ότι οι εργαζόμενοι της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι υπεράριθμοι.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε TV100, FM100 και FM100,6 κατηγορούν τον κ. Λεβέντη για συστηματική χρήση ψευδών στοιχείων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών («αργόσχολος», «αργόμισθος») σε βάρος συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων τους, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, γεννά εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία αλλά και για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί ο δημόσιος λόγος του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Σημειώνεται πως ο κ. Λεβέντης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω μάθει ότι από τους περίπου 300 εργαζόμενους ο δήμαρχος τους έχει μειώσει σε 240. Την ίδια ώρα κανάλια όπως ο ΑΝΤ1 έχουν τους ίδιους εργαζόμενους. Πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς τόσους υπαλλήλους επειδή αδυνατεί να κάνει κάτι ο δήμαρχος. Δεν λέω ότι δεν είναι χρήσιμη η δημοτική τηλεόραση. Αλλά ας μετακινήσει κάποιους στην καθαριότητα».

Όπως όμως αναφέρει η ΔΕΠΘΕ, τα στοιχεία, τα οποία ήρθαν σε γνώση του κ. Λεβέντη μία μέρα πριν τις επίμαχες δηλώσεις, δείχνουν ότι η Δημοτική Επιχείρηση μισθοδοτεί όχι περισσότερους από 119 εργαζόμενους (από 210 που απασχολούντο στις 31/12/2010), καθώς και ότι η δημόσια δαπάνη λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων περιορίστηκε δραστικά, από 9 εκ. ευρώ που ήταν το 2009 σε μόλις 3,3 εκ. ευρώ το 2014, το 2015 και το 2016.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τη δήλωση Λεβέντη που προκάλεσε την οργή των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ (στο 36ο λεπτό):

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δεκαέξι μηνών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β.Λεβέντης, επιχειρεί να γίνει αρεστός στο κοινό του κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης του Δήμου Θεσσαλονίκης (TV100, FM100 και FM100,6). Απευθυνόμενος χθες (8 Ιουνίου 2016) στο κοινό της πόλης, ο κ.Λεβέντης επιδόθηκε σε ένα ντελίριο δημαγωγίας και δεν δίστασε να επικαλεστεί μία σειρά από ψεύδη προκειμένου να τεκμηριώσει (sic) την πεποίθησή του ότι «στο Δημόσιο είναι πάρα πολλοί αργόμισθοι».

Συγκεκριμένα, ο κ.Λεβέντης ισχυρίστηκε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, μείωσε το προσωπικό της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και «από 400 που ήταν επί Παπαγεωργόπουλου, τους έχει κάνει 240». Και πρόσθεσε λίγο πριν αποσπάσει το χειροκρότημα των παρευρισκομένων: «Η TV100 είναι χρήσιμη αλλά θέλει τόσους πολλούς; Πάλι πολλοί είναι. Να τους βάλει στην καθαριότητα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολιτικός – και συγγραφέας της συλλογής δημοσιευμάτων με τίτλο «Εκδότες και δημοσιογράφοι, οι μεγάλες πληγές της ελληνικής κοινωνίας» - Β.Λεβέντης στοχοποιεί τους εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Μάρτιο του 2015, προσκεκλημένος της εκπομπής «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, είχε αναφέρει: «Πολύς κόσμος στην TV100 μέσα. Αργόσχολοι όλοι». Τρεις βδομάδες αργότερα (14 Απριλίου 2015), σχολιάζοντας επί παντός επιστητού από το στούντιο του δικτύου CenterTV υπήρξε ακόμη πιο περι-γραφικός: «Στην είσοδο τρεις, στο τηλεφωνικό κέντρο πέντε, στο μακιγιάζ τέσσερεις-πέντε. Λέω στον Μπουτάρη ότι στο TV100 είδα πολύ πλήθος. Όλοι αυτοί τι κάνουν; Μήπως είναι αργόμισθοι;».

Θα μπορούσε να πει ο κ.Λεβέντης ότι παραπλανήθηκε, ότι δεν γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία κι άθελά του αδίκησε τους εργαζόμενους στη δημοτική ραδιοτηλεόραση. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα ψεύδη που εκστόμισε κατά τη χθεσινή επίθεσή του, αποτελούν αντικείμενο «πλάνης». Μία μέρα νωρίτερα, αμέσως μετά την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων της TV100, ο κ.Λεβέντης είχε ενημερωθεί από τον Γενικό Διευθυντή και το Διευθυντή Τηλεόρασης της ΔΕΠΘΕ, για τα πραγματικά δεδομένα. Ότι η ΔΕΠΘΕ μισθοδοτεί όχι περισσότερους από 119 εργαζόμενους (από 210 που απασχολούντο στις 31/12/2010) και ότι η δημόσια δαπάνη λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων περιορίστηκε δραστικά, από 9 εκ. ευρώ που ήταν το 2009 σε μόλις 3,3 εκ. ευρώ το 2014, το 2015 και το 2016. Αλλά κι αν ακόμα «ξέχασε» τα στοιχεία που του ανέφερε η διεύθυνση της ΔΕΠΘΕ, προτού εκφραστεί δημόσια, ο κ.Λεβέντης μπορούσε κάλλιστα να ανατρέξει στους ετήσιους απολογισμούς πεπραγμένων της εταιρείας που είναι δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα www.fm100.gr. Δυστυχώς, η συστηματική χρήση ψευδών στοιχείων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών («αργόσχολος», «αργόμισθος») σε βάρος συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων τους, γεννά εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία αλλά και για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί ο δημόσιος λόγος του «πολιτικού ανδρός».