Skip to main content

Σκληρή γλώσσα Ντράγκι στο Βατικανό για το ν/σ κατά της ομοφοβίας

«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναφερθεί στην ουσία της συζήτησης. Αυτή είναι η φάση του κοινοβουλίου, όχι της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απάντησε άμεσα στο Βατικανό, το οποίο ζήτησε χθες την μερική αλλαγή του σχεδίου νόμου κατά της ομοφοβίας, που αυτή την περίοδο συζητείται στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

«Το ιταλικό κράτος είναι κοσμικό και όχι θρησκευτικό, το κοινοβούλιο είναι ελεύθερο να προχωρεί σε συζητήσεις. Το πολίτευμά μας περιέχει κάθε εγγύηση ώστε να επαληθεύεται ότι όλοι οι νόμοι σέβονται πάντα τις συνταγματικές αρχές και τις διεθνείς δεσμεύσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Σύμφωνο με την Εκκλησία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναφερθεί στην ουσία της συζήτησης. Αυτή είναι η φάση του κοινοβουλίου, όχι της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η κεντροαριστερά και τα Πέντε Αστέρια θα προσπαθήσουν, τώρα, να επισπεύσουν την όλη διαδικασία έγκριση του «νόμου Τζαν» κατά της τρανσφοβίας και της ομοφοβίας, στην γερουσία της Ρώμης. Πρόκειται να ζητήσουν, ουσιαστικά, να ψηφιστεί άμεσα το ίδιο κείμενο που ενέκρινε ήδη η βουλή, έστω και αν η τελική υπερψήφιση από τους γερουσιαστές, βάσει των πολιτικών ισορροπιών, δεν θεωρείται δεδομένη.

Πηγή: ΑΜΠΕ