Skip to main content

Σκουρλέτης για «ΦιλόΔημος»: Η πρωταπριλιά πέρασε κ. Θεοδωρικάκο

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η Πρωταπριλιά πέρασε και μπορεί να σταματήσει να ψεύδεται για το «ΦιλόΔημος», είπε ο κ. Σκουρλέτης

Να σταματήσει να ψεύδεται όσον αφορά το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με έργα τα οποία παρουσίασε ως δικά του. Ο κ. Σκουρλέτης παραουσιάζει επίσης σειρά έργων τα οποία είχαν δημοπρατηθεί.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η Πρωταπριλιά πέρασε και ότι μπορεί να σταματήσει να ψεύδεται για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος». Πλησιάζει, εξάλλου, η ώρα που θα πρέπει να απαντήσει στη σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Μακάρι εκεί να είναι περισσότερο ειλικρινής, διότι η μέθοδος «Μαυρογιαλούρου» που ακολουθεί είναι αδιέξοδη για την χώρα και αργά ή γρήγορα θα στραφεί εναντίον του» αναφέρει συγκεκριμένα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.   

Και συνεχίζει: «Και ναι, η Αυτοδιοίκηση γνωρίζει την αλήθεια. Γνωρίζει ότι τα μεγάλα έργα του «Φιλόδημου» δεν είχαν ανάγκη να τα «σώσει» ο κ. Θεοδωρικάκος για να τα παρουσιάσει ως δικά του έργα. Ορίστε μερικά παραδείγματα για τη πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται μερικά από τα μεγάλα έργα που ανακοινώθηκαν στον Πρωθυπουργό χθες ως «διασωθέντα» από τον κ. Θεοδωρικάκο:

1. Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου (Κρήτη): Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, 18.100.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

2. Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Ερέτριας, 13.672.240,53 ευρώ. Δημοπρατημένο.

3. Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων σε περιοχές Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής, 12.400.000 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

4. Εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων, 12.050.000 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

5. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη, 11.127.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

6. Έργα διευθέτησης- αντιπλημμυρικής προστασίας και υποστηρικτικές δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, 10.285.000 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

7. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Ν. Πλαστήρα, 9.419.130,74 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

8. Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση, 8.500.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

9. Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού και σύνδεσή τους με την υφιστάμενη ΕΕΛ Λεχαινών, 6.233.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

10. Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης μονάδας ΕΕΛ Δήμου Κομοτηνής, 5.650.245,64 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

11. Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Σιάτιστας Ν. Κοζάνης, 5.454.389,14 ευρώ. Δημοπρατημένο».