Skip to main content

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει δίκτυο ΜΜΕ για να κάνει λιβανιστήρι

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως για την ενίσχυση των ΜΜΕ απαιτούνται όροι διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων.

«Από την κυβέρνηση υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο να φτιαχτεί ένα δίκτυο, αντί αμοιβής, στο χώρο της Ενημέρωσης, για να κάνουν στην κυβέρνηση αυτό που κάνουν σήμερα το πρωί στις εκκλησίες: λιβανιστήρι», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στο «ΣΚΑΪ».

Σχολίασε ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αναδείξει αυτό το θέμα και ότι «πιέζει μία κυβέρνηση η οποία έχει καταπατήσει κυριολεκτικά τους όρους της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος». Σημείωσε ότι «η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι θύματα, διότι αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες τρομακτικής ανασφάλειας...». Είπε πως το τι επικρατεί σήμερα στον χώρο των «κυρίαρχων ΜΜΕ», «το διαπιστώσαμε όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να παρουσιάσει την πρότασή του για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας και δεν βρέθηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, λεπτά το πολύ, από τα τηλεοπτικά μέσα για να αναφερθούν σε μία πρόταση που αφορούσε την ίδια την κοινωνία, την εργασία, τις επιχειρήσεις». Για το θέμα της ενίσχυσης των ΜΜΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι απαιτούνται όροι διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση στη διαμόρφωση μητρώου δικαιούχων κρατικής διαφήμισης,

Μεταξύ άλλων, για την οικονομική πολιτική, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ένα από τα μικρότερα προγράμματα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, απ' ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» και πως «είναι δέσμια του δόγματος ‘μένουμε αδρανείς'». «Οδηγούμαστε ολοταχώς σε νέα φτωχοποίηση», είπε σχολιάζοντας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ξαναπιάνει επικοινωνία με τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης».