Skip to main content

Σκρέκας: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Έλληνα αγρότη

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα και την αγροδιατροφή στην Ελλάδα.

Στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα, στη στήριξη του αγρότη, στη στήριξη της αγροδιατροφής στην Ελλάδα, αναφέρθηκε από την 28η Agrotica, ο Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε πως «φέτος επιτέλους έχουμε ξεπαγώσει ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα για να μπορέσει να προχωρήσουν επενδύσεις» σημειώνοντας ότι αυτό το προαναφερόμενο ποσό που είναι ευρωπαϊκά κονδύλια θα προκαλέσει επενδύσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Εκτός των 600 εκατ. ευρώ, ξεπάγωσαν, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, και άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προωθηθούν για μεταποιητικές μονάδες.

«Εμείς έχουμε παράδοση γαστρονομίας φυσικά και μπορεί να βελτιωθεί, αλλά δεν αρκεί αυτό, αν αυτά τα οποία σήμερα προσφέρουμε μεταποιημένα, μαγειρεμένα, δεν έχουν πρώτες ύλες οι οποίες είναι ελληνικές και οι οποίες έχουν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία τελικά ο επισκέπτης τα γεύεται και γυρνάει πίσω στην πατρίδα του (...) και πολλές φορές αναζητεί αυτά τα ελληνικά προϊόντα στο ράφι του σούπερ μάρκετ της δικής του πατρίδας», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.