Skip to main content

Σκρέκας: Ρεκόρ ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας - Όχι σε άσκοπη χρήση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας εξήγησε ότι πρόκειται για ακραίες συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ αλλά και με ρεκόρ ζήτησης ενέργειας

Έχουμε εξετάσει όλα τα εναλλακτικά σενάρια για να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικής ενεργείας, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενεργείας Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Σημείωσε ότι σήμερα η κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργείας αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την άσκοπη χρήση ενεργείας όπως τη χρήση πλυντηρίου, τις ώρες αιχμής.

Ο υπουργός εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ότι δεν τίθεται θέμα φόβου ότι δεν θα ανταποκριθεί το δίκτυο, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος καθώς πρόκειται για ακραίες συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ, και παράλληλα ρεκόρ ζήτησης της ηλεκτρικής ενεργείας που θα ξεπεράσει τα 9 χιλιάδες μεγαβάτ την ώρα.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3  προειδοποίησε ότι ο καύσωνας αυτός είναι πράγματι ιστορικός, αλλά «μην απορείτε.... θα έρθουν κι άλλοι».

Τέλος δήλωσε ότι είναι πλέον σαφές πως έχουμε μπει σε περίοδο αποσταθεροποίησης του κλίματος. Τόνισε ότι μετά από 2 περίπου εβδομάδες θα επανέλθουν οι άνεμοι και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών.